vineri, 5 septembrie 2014

Despre experința mea cu examenele maturității

Colega mea, Violeta, m-a rugat să vă împărtășesc din experința mea cu examenul de Bacalaureat, cât și cu cel de admitere la facultate.
Trebuie să vă mărturisesc încă de la început că nu a fost ușor să găsesc o facultate care să mi se potrivească și că, spre deosebire de voi, cei care veniți la Centrul de Meditații și Dezvoltare Personala, eu nu am avut norocul să primesc sfaturi de orientare în carieră gratuit. Părinții au fost singurii care m-au îndrumat și m-au ajutat în alegerea facultății.
Ca să nu ne mai lungim, voi începe să vă povestesc cum am început să mă pregătesc pentru examenul maturității. Am învățat constant la materiile importante pe care le studiam la profilul meu (matematică-informatică), dar am pus mereu accentul pe Limba Română pentru că îmi plăcea. Am mers și la olimpiadă, am participat la concursuri (la unele am luat și premii). Matematica nu a fost niciodată punctul meu forte, dar învățam pentru că alesesem profilul mate-info și nu aveam cum să dau înapoi. Materiile sus menționate au fost și materiile la care am dat Bacalaureatul, la care se adaugă biologia. Biologia mi-a plăcut foarte mult, am mers și la olimpiadă, am ocupat și un loc bunicel la faza județeană.
Încă din clasa a XI-a am început meditațiile la matematică pentru că simțeam că nu mă pot descurca singură și că am nevoie de sprijin. Nu am lăsat totul pentru clasa a XII-a pentru că era un an greu și obositor și nu era momentul potrivit pentru a recupera lecțiile unde aveam goluri.  În vacanța dintre clasa a XI-a și a XII-a am început meditațiile la matematică pe 1 august pentru că acolo era cea mai mare nevoie. Pentru biologie și limba română am învățat singură, fară meditații. Rezultatele examenului de BAC la limba română și biolgie au reflectat exact ceea ce știam, la matematică am fost depunctată pentru că nu am dus exercițiile până la capăt. Cert este că am reușit să-i fac pe părinții mei mândri de mine și am reușit să le mulțumesc în felul unui licean”.
Am făcut meditații la limba română doar pentru examenul de admitere la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din SNSPA. Rezolvam cu domnul profesor meditator toate subiectele care se cereau pentru concursul de admitere, iar acasă le învățam.
Rezultatele examenului de admitere nu au fost tocmai pe masura eforturilor mele; eu veneam dintr-un oraș mic, unde pretențiile și standardele nu erau ca cele din capitală. Am intrat la taxă la facultate, însă dupa primul semestru de facultate am obținut bursă, urmând ca mai apoi, la sfârșitul anului I, să trec la buget.
Acum urmează pentru mine un alt hop: examenul de licență. Peste mai puțin de o lună începe un an nou universitar, ultimul pentru mine. Pornesc la drum cu energie și cu dorința de a termina cu note bune facultatea la care mi-am dorit încă din clasa a X-a să ajung.

Reteta succesului, o stiu deja: sa nu las pe ultima suta de metri ce am de invatat.

Cu drag, 
Alisa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu