miercuri, 27 august 2014

Viata sanatoasa, copil sanatos!

Toți ați auzit cel puțin o dată la televizor reclamele de interes public precum: “Pentru o viață sănătoasă faceți sport cel puțin 30 de minute în fiecare zi” sau “Pentru o viață sănătoasă evitați consumul de zahăr, sare și grăsimi”, dar oare numai aceste lucruri trebuie îndeplinite pentru a avea o viață sănătoasă încă de mic?
Pe lângă cele două reguli pe care le auzim frecvent la televizor, voi mai adăuga și altele pe care ar trebui să le urmați in programul copiilor vostri :
1. Trebuie să dorma suficient. În fiecare noapte un somn odihnitor trebuie să sa întindă pe parcursul a minim 8 ore. Bineînțeles că ora la care merge la culcare este la fel de importantă ca somnul și nu trebuie să depăsească niciodata orele 22:00.
2. Alimentația are un rol foarte important atât în dezvoltarea armonioasă a corpului, cât și a minții. Sunt foarte multe alimente care ne dezvoltă inteligența precum: peștele, bananele, lintea, năutul, căpșunele, coacăzele, ouăle, spanacul, avocado și lista poate continua. O alimentație sănătoasă trebuie să conțină trei mese și două gustări (care pot fi alcătuite din fucte, legume, salate).
3. Mișcarea are un rol important în dezvoltare corpului și în arderea caloriilor acumulate în timpul zilei. Este foarte important ca dupa o zi de școală să mearga la o plimbare în parc fie pe jos, fie cu rolele sau bicicleta. Acestea sunt soluții rapide, însă pot practica un sport cum ar fi înot.
4. Trebuie excluse cât mai mult posibil alimentele de tip fast-food, dar și sucurile acidulate sau care conțin cofeină. Nu spune nimeni că este interzis a fi  consumațe, dar trebuie reduse cat mai mult posibil.
5. Consider că la televizor ar mai trebui introdusă o reclamă de interes public și anume: “Consumul excesiv de calculator și televizor dăunează creierului”. Cei mai mulți părinți se mulțumesc cu gândul că micuții lor stau în fața calculatorului/televizorului cuminți, dar nu se gândesc la ochii și creierul lor. Timpul pe care îl petrec copiii în fața celor menționate anterior trebuie limitat, iar cititul trebuie să ia locul acestor activități.


Aveti si alte idei pentru un stil de viata sanatos al copiilor vostri? Le asteptam.

Cu drag, Alisa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu