sâmbătă, 30 august 2014

Cum mă transfer la alt liceu?

Dragilor, pentru că se apropie începutul anului școlar și pentru că poate unii dintre voi ați intrat la licee unde nu va doreați, sau va dati seama pe parcurs ca profilul nu vi se potriveste, am pregătit pentru voi un articol cu informații uitle despre transferul școlar.
Există câteva condiții care trebuie îndeplinite atunci cand vreți să vă transferați și anume:

1. Transferul se poate realiza doar în vacanța intersemestrială sau în vacanța mare.
2. O altă condiție este media de transfer. Media de transfer este considerată media ultimului an promovat. În situația în care transferul se face în semestrul al doilea al clasei a IX-a, media de transfer se considera media de admitere la liceu. Aceasta medie de transfer trebuie sa fie cel puțin egală cu media ultimului elev care a promovat la clasa/profilul unde se face transferul.
3. Diferențele. Aceste diferențe sunt examene orale și scrise (la fiecare materie) și se dau din toate materiile pe care nu le-a studiat elevul la clasa de unde a plecat. Ca să promovezi aceste examene trebuie să iei minim 6. În caz contrar, liceul de unde ai plecat trebuie să te primească înapoi.
4.  Cum începi toată procedura de transfer?  Trebuie ca unul dintre părinți să meargă la liceul unde vrei să te muți și să facă o cerere de transfer.  Cererea trebuie înregistrată și depusă la secretariat.  Cum în fiecare unitate școlară există un consiliu de administrație, la prima întâlnire a membrilor (după ce a fost depusă cererea), se discută tranferul, iar dacă toți cei din consiliu aprobă transferul, directorul semnează și ștampilează cererea, iar părintele care a depus-o trebuie să meargă să o ia. Se face o cerere și pentru liceul de unde vrei să pleci cu care se procedează la fel ca și cu cealaltă. Dacă directorul liceului de unde vrei să pleci își dă acordul, trebuie să mai iei dosarul de la liceul de unde pleci care să conțină următoarele: fișa medicală, cererea de transfer și o adeverință cu ultimele medii cu care mergi la noul liceu. După ce toate actele ajung la noul liceu, te vor chema să dai diferențele. Depinde de fiecare liceu dacă le vei da pe toate într-o zi sau în mai multe zile. Dacă notele la diferențe sunt de minim 6, ești acceptat.

Sper că ți-a fost util acest articol, iar dacă ai și alte întrebări ne poți scrie pe
contact@centruldemeditatii.rocu drag,
Alisa Stoian

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu