marți, 29 iulie 2014

Eu sunt Malala

In Romania accesul la educatie este garantat de constitutie pentru orice copil, indiferent de sex, rasa sau religie.
In alte tari insa lucrurile nu stau asa. Cartea "Eu sunt Malala" arata ca in alte parti ale globului dreptul la educatie se castiga greu.


Cand talibanii au ocupat Valea Swat din Pakistan, prea putini le-au stat impotriva. Doar o tanara, Malala Yousafzai, si-a invins frica si si-a cerut dreptul la o viata libera, la educatie. Pe 9 octombrie 2012 era pe cale sa-si plateasca indrazneala cu viata. A fost impuscata in cap, in timp ce se intorcea cu autobuzul de la scoala, si era greu de crezut ca avea sa scape cu viata. A supravietuit insa, iar miracolul acesta a purtat-o din valea indepartata unde traise tocmai in Statele Unite ale Americii, la New York. Nu avea nici 16 ani cand a devenit un simbol al protestului pasnic si cea mai tanara favorita la premiul Nobel pentru pace.
Eu sunt Malala este povestea cutremuratoare a unei familii dezradacinate de uratenia terorismului, a luptei pentru educatia tinerelor si a curajului iesit din comun al unor parinti care-si iubesc nespus fata intr-o lume ce ofera totul fiilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu