miercuri, 9 iulie 2014

De citit

Top 5 cărți pe care iti propunem să le citești în liceu

A mai trecut un an din minunata viață de liceu și te întrebi ce să faci? Nu ai chef de meditații la română și nici la matematică? Cred că e cazul să citești o carte. Am pregătit pentru tine un top cu 5 cărți pe care trebuie să le citești în liceu. Folosește vacanța de vară pentru a-ți dezvolta vocabularul, căci la finalul liceului te așteaptă un examen nu tocmai ușor. Iată propunerile noastre pentru liceeni:
 Pentru început îi recomandam să începi cu romanele pe care le-ai studiat sau le vei studia în liceu. Îți vor prinde bine în pregătirea pentru Bacalaureat. Romanul modern al lui Liviu Rebreanu – “Ion” este cuprins în materia de BAC și este folositor să-l citești.

 Continuăm tot cu un roman – “ Moromeții” de Marin Preda.  Romanul ilustrează viața rurală în perioada interbelică și postbelică și, la fel ca romanul anterior, este in programa de pregătire la limba și literatura română pentru BAC.  

Mai departe, tot cu seria romanelor care trebuie citite neapărat de un licean: “Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război” este un roman modern de tip subiectiv, de analiză psihologică, fiind și un roman al experienței. Te invit să-l citești și sunt sigură că te va încânta și că-ți va fi de mare ajutor.

 Pentru liceenii care sunt în etapa de formare a personalității, dar și a lor ca oameni, și care vor să învețe lecții de viață, le recomandăm “Un veac de singurătate” de Gabriel Garcia Marquez . Romanul te invită la meditație și îți pune multe întrebări la care să-ti raspunzi.


 Cartea care a schimbat modul de a gandi al multora este “Alchimistul” de Paulo Coelho. Cartea începe ca o aventură către locuri exotice și se transformă într-o vânătoare de comori interioare. Cartea ne îndeamnă să credem în visele noastre și să le transformăm în realitate. Merita citita si recitita.

Alisa Stoian

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu